Отворено писмо Министру Ивици Дачићу

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министарство унутрашњих послова

Ивица Дачић, Министар

БЕОГРАД 11000

 

Поштовани господине Министре,

Обраћам Вам се као човеку најодговорнијем за безбедност свих нас који живимо у Србији. У време када смо сви помислили да су политичка застрашивања и насиље далеко иза нас, у време када желимо да верујемо да су стандарди Европске уније примарна начела којима тежимо, као из сна пробудила су нас и вратила у реалност догађања у Опову у ноћи 17. Новембра(Blic, 19.11.2011.“Šteta na traktoru i kamionu 20.000 evra“).

Након летошњег подношења кривичних пријава против челника ове општине од стране пољопривредника због малверзација са давањем у закуп државног пољопривредног земљишта, прво је уследила јавна прозивка у медијима (Блиц, 22.10.2011. „Ратарима претили пре одржавања лицитације“), у којој сам ја апострофиран као личност која стоји иза пријава, а у ноћи између четвртка и петка, 17. и 18. новембра пољопривреднику који је потписао кривичну пријаву у подметнутом пожару изгорели су трактор и камион.

Господине министре, становници најмање општине у Војводини, коју сте недавно посетили и отворили одељење ватрогасне полиције (које узгред ни не ради, јер су ватрогасни камион одмах након ваше посете вратили у Панчево) осећају се уплашено и небезбедно.

Господине Министре, да ли након овог терористичког акта моји сарадници и ја треба да се осећамо безбедно? Да ли је одговор институција само ћутање? Да ли треба да се затворимо у своје куће и мирно чекамо судбину Радосавке Даде Вујасиновић, Славка Ћурувије, и многих који су слично завршили?

Као човек одговоран према себи, својим сарадницима и земљи у којој живим, дужан сам да Вам скренем пажњу и упозорим јавност на могуће последице

Господине Министре, наша безбедност и наши животи су у вашим рукама.

Ђурица Савков

Председник Банатског форума

Одборник СО Опово